In nomine patris et filii et spiritus sancti et Leo Messi di Barca, amen. Inteleg ca e argentinian, iezuitul de s-a calificat pentru postul al mare, de sfant parinte. De-aia am zis sa-l bag si pe Messi in ecuatia asta bigota. Desi, cred ca l-a prins jucand mai degraba pe Maradona. Sau chiar pe Mario Kempes.

Hai c-au reusit sa se inteleaga prelatii. Si nici n-a durat mult. M-au facut curios si m-am apucat si eu sa citesc care e procedura pentru alegerea „unsului lui Dumnezeu pe pamant”. Cum vine asta cu votarea? Eu credeam ca stau aia in Conclav acolo si pe o plasma uriasa le apare Doamne-Doamne, care le spune pe cine vrea. Cica nu e asa. Trebuie sa stranga unul din “catindati”, macar 77 de voturi, ca sa ia locul obersturmführer-ului Ratzinger, demisionat. Mie-mi suna fix a obicei mirean, a sistem de vot cat se poate de pamantean.

Auziti ce zice Washington Post:in zilele premergătoare acestui moment deosebit de important pentru Biserica Catolică, reprezentanţii ei au încercat să elimine orice asocieri ale scrutinului „papal” cu alegerile laicilor. Nu există lobby, nu e un vot dat pe bază de preferinţe geografice. Este un vot pe bază de Duh Sfânt, spun cardinalii”.

Cat as vrea sa mi-o explice cineva pe asta cu duhul sfant. Cum se intampla ? Coboara ala si le zice ceva ? Le scrie pe foi ? Zice ceva in walkie-talkie ?

Ah, stati ca acum m-am prins. Vaticanul a oficializat anunţul pe contul de Twitter al instituţiei papale.

mihai_vasilescu_twitter

 

Ptiu drace! Le da un tweet duhul sfant, cu numele alesului. Facebook-ul e prea decadent. Sfintiile voastre, bine ca n-ati prins hi5-ul, sa fi vazut acolo curvasarie si pitiponceala. Desi, banuiala personala, ceva cardinali sau episcopi belgieni nu se poate sa nu-l fi folosit. Macar pentru racolarea de tineri enoriasi, baietei sub 15 ani.

Sper ca v-ati cam prins. Nu prea-mi plac institutiile astea doua, numite biserica ortodoxa si biserica catolica. Si in special, functionarii care sunt angajati in structurile lor.

mihai_vasilescu-papa

P.S. S-o fi linistit Oana Roman ?